Teens og terapi

Kan teenagere gå i terapi?

Ja – og rigtig mange synes, det er mega pinligt og akavet – men det slutter som regel under første terapi og nogle har endda anbefalet mig til deres venner 🙏😄 Nogle vil ikke kalde det terapi, men life-coaching eller noget andet neutralt. Uanset hvad I kalder mig, er behandlingen den samme ❤️ Individuel, kærlig og med udgangspunkt i individet.
 
Hvordan? 🤔
Terapi hos mig foregår mellem mig og den unge. Uden forældre. Fordi det er vigtigt at den unge kan udtrykke sig frit om sine betragtninger i livet og der skal jeg være et fristed, der kan komme med konkrete værktøjer og indsigt.
Forældrene kan tage kontakt til mig – men hav in mente, at ingen får noget ud af terapien, hvis ikke den unge selv ønsker at være der. Ingen kan ‘tvinges’ til at få hjælp. Den skal man selv ville have.
 
🚨 Hvorfor?
Vi grundlægger vores adfærd i barndommen og i teenageårene bliver denne sat på spidsen i lidt famlende usikkerhed og udkommet bliver dén adfærd, som vi bærer med os ind i voksenlivet. Så hvis vi allerede er tyngede i teen-årene, så vil det givetvis følge os. Og det vil med tiden blive en tungere byrde at bære. Så vær opmærksom på signalerne i tide og er signalerne der, så tal med dit barn. De kan nemlig godt løse problemerne selv – faresignalet skal lyde, hvis der ikke er udvikling eller der er en decideret forværring. Og de skal aldrig gå med det alene ⛔️
 
Yderligere faktorer! 😷🦠
Når vi ser på dagens Danmark med isolation og et kontakt-minimum for vores socialt anlagte poder, ved vi godt, at tiden lige nu spiller en kæmpe rolle. For os alle. Vi er alle trætte af det her. Men har det en overordentlig negativ effekt for den unge, så kan det give sig til udtryk i fx stress, nedtrykthed, indesluttethed, vrede og nogle gange i angst. Sidstnævnte er især en djævel, for den ødelægger ens livskvalitet fuldstændigt – for unge såvel som voksne.
 

At søge hjælp er ikke et nederlag – det er en sejr! 💪

 

 
I virkeligheden har vi alle nok brug for et sted, hvor vi kan tale frit om alt, komme og gå som det passer os, hvor der ikke dømmes eller kritiseres, hvor vi ved, at det vi siger, aldrig kommer videre og hvor vi kan søge hjælp til præcist det, vi synes fylder for meget og hvor vi helt selv bestemmer tempoet.
Intet er for stort – intet er for småt.
 
1️⃣5️⃣
Jeg har en nedre aldersgrænse på 15 år – er dit barn yngre end det, kan jeg henvise til dygtige kolleger, som har specialiseret sig i terapi til børn ❤️