Slip angsten

Angstens anatomi – og behandling

Angst opstår, når vi udsættes for fare. Angst redder vores liv, fordi den sender signal til hele vores system om, at nu er vi truede.
Men nogle gange kammer dette system over, og det er, når vi har et uhensigtsmæssigt højt alarmsystem, som igen og igen sætter kroppen i fare-tilstand – uden vi helt ved hvorfor!
Dette sker, når vi har oplevet, at noget én gang har været farligt. Så vil vi automatisk reagere, når vi møder noget, der minder om det. Men nogle gange, når vi går tilbage til den første oplevelse, så kan det vise sig, at der faktisk ikke er grund til, at kroppen skal opfatte det som farligt.
Så grunden til angst ligger ofte i den første oplevelse. Første gang man synes, det var utroligt farligt. Og så kigger vi på alle de læringer, der lå i denne første gang. Og var man fx to år gammel, så kan – hvad der føltes livstruende på det tidspunkt man oplevede det – være fuldstændigt ufarligt i dag. Men ens system (underbevidsthed) husker, at det engang var en fare og vil derfor sende besked om, at man er truet – uden at sætte spørgsmålstegn ved det.
Og så kommer angsten.
Og det er ofte en voldsom oplevelse.
Min indgangsvinkel er altid: Hvor kommer det fra? Og det finder vi sammen ud af ❤️
Kæmper du med angst og har de behandlinger, du allerede har prøvet, ikke haft den ønskede effekt? Så kan dette være en mulig løsning.
Skriv til mig – så tager vi en snak om udfordringerne. Ingen skal leve med angst ❤️